Rarefoods.ro, un website pentru hrană rară și bună

2015-06-30_1232

Mâncarea foarte bună nu mai are un canal de distribuţie, pentru că tot ce e mâncare de calitate ridicată se face încet, în cantităţi mici, costă mult și, în plus, nu are prea mulţi cumpărători. Rezultatul final e că toţi producătorii de lucruri excepţionale distribuie doar local şi sunt practic necunoscuţi.

Acesta este motivul pentru care a luat naştere www.rarefoods.ro. Site-ul se ocupă cu vânzarea de produse alimentare speciale, rar întâlnite la noi în țară. Ideea site-ului a venit de la Florin Cojocariu din Bucureşti, deţinătorul acestuia. Împreună cu echipa sa de bucătari, chef Nico Lontraș şi chef Johnny Șușală, Florin Cojocariu a început să importe produse alimentare rare şi să le distribuie în Bucureşti.

Site-ul îți permite atât să comanzi mâncare rar întâlnită la noi, cât și să citești rețetele oferite de către cei doi chefi, pentru a-ți încerca talentul culinar. Fiecare produs are și o scurtă descriere a istoricului său și motivul pentru care îl face atât de rar și greu de găsit. De la carne și mezeluri, până la dulciuri rare, de la ouă și lactate până la sucuri, fructe și legume, pâine sau pesto, poți cumpăra de toate. Singura condiție este autentificarea, pentru a putea efectua comanda.

Cum se procedează la Rare Foods?2015-06-30_1305

Membrii echipei călătoresc prin ţară şi prin lume cu scopul de a căuta cea mai bună mâncare. Activitatea lor se bazează pe câteva criterii:

1. cunosc producătorul
2. verifică metoda de preparare
3. cunosc ingredientele şi reţetele
4. se asigură că nu se aplică alte procedee sau aditivi industriali
5. se asigură că le place lor foarte mult
6. chefii Nico Lontraș şi Johnny Șușală fac degustări, testează produsul şi dau verdictul final
7. îmbunătățesc reţetele originale pentru a atinge maximum de calitate posibilă
8. semnează contracte de exclusivitate pe versiunile îmbunătăţite

Principiile Rare Foods

Rare Foods se bazează pe câteva principii clare, opuse celor adoptate de către producătorii industriali:

1. transparenţă: spun tot despre produs, reţetă, ingrediente şi producător;
2. calitate în detrimentul cantităţii: nu forţează producerea la nivelul cererii, multe produse ajungând rapid în afară stocului;
3. producătorul e partener, nu furnizor: lucrează cu ei pentru a-i ajuta să-şi crească brandul şi să-şi îmbunătăţească produsele.

Construcţia site-ului

Site-ul este dezvoltat de către specialiştii noştri în PHP, folosind framework-ul Yii 1 şi Bootstrap v.3.3 pe un server Linux şi baza de date MySQL.

Ce îl face special? Faptul că este un shop online dezvoltat pe framework-ul Yii 1, framework dedicat mai mult părţii de management al conţinutului, neavând până în momentul de faţă o versiune stabilă dedicată magazinului online. Cu toate că există puţine extensii pe internet care ajută dezvoltatorii să construiască un magazin online, în implementarea acestui site totul a fost realizat de la zero, neexistând aceste module la momentul demarării proiectului.

Magazinul online dezvoltat permite administratorului efectuarea tuturor operaţiunilor pe care le oferă un framework dedicat shop-urilor online, precum gestionarea stocului, a produselor, managementul userilor înregistraţi şi al abonamentelor, organizarea şi adăugarea reţetelor, gestionarea comenzilor şi a furnizorilor.

Website-ul are integrate și aplicaţii third-party, precum Intercom (o platformă de tracking şi help desk pentru utilizatori), Facturis ( platformă care ajută la emiterea şi gestionarea facturilor), dar şi plata online prin intermediul PayPal şi LibraPay.

Designul site-ului

Pentru partea vizuală s-a folosit conceptul de Flat Design, un design simplist, fără umbre. Template-urile au fost implementate manual folosind HTML5 şi CSS3, fapt care ne-a permis realizarea unui design responsive, fiind compatibil cu orice device desktop sau mobil.

Echipa şi partenerii Rare Foods

În acest moment, în echipa Rare Foods lucrează Ecaterina Brega – asistent, Ştefania Dumitru – content manager, Ionuţ Ţurlea – client satisfaction, Olivia Palosanu – buying manager, Andrei Dogaru – customer service, Nico Lontraș – executive chef, Johnny Șușală – executive chef. Rare Foods are doi parteneri, pe Natalia Petrescu şi Florin Cojocariu.

Despre Chef Nico Lontraș

chef nico lontrasDespre Chef Nico Lontraș scriu multe bloguri culinare, vorbesc şi reporteri de televiziune, dar şi colegii de breaslă. Toţi de bine. Definitorie pentru el este relaţia pe care o are cu hrana, cu ingredientele bune, cu perfecţiunea culinară.

Iubesc mâncarea. Îmi place cum arată, cum miroase, cum se găteşte, cum o simţi şi în ce te transformă. Apropie oameni şi defineşte culturi, schimbă percepţii şi dispoziţii, te vindecă şi te hrăneşte. Respectă-ţi ingredientele, tratează-le ca pe o operă de artă în curs de înfăptuire, foloseşte-le cu măsură şi cu imaginaţie. Trebuie să învăţăm să acordăm importanță calităţii hranei noastre şi să cumpărăm numai produse care ştim de unde vin şi cum sunt făcute.”

De aceea, Nico este Chef Rare Foods. Experimentează, creează, pune în valoare cea mai bună mâncare pe care o poţi găsi.

Despre Chef Johnny Șușală

chef johnny susalaChef Johnny Șușală este o explozie de energie în bucătăria Rare Foods. Găteşte ca profesionist din 1998, șlefuindu-şi talentul în restaurante din Roma, Paris, Londra şi pe vasele de croazieră ale companiei Princess.

Chef Johnny crede în perfecţiune, iar extravaganţa şi inovaţia sunt binevenite după ce stăpâneşti tehnica şi reţetele de bază. Pasiunea şi respectul faţă de client sunt cele două lucruri definitorii pentru el.

Prefer bucătăria franţuzească, pentru că eu consider că, dacă ajungi să stăpâneşti bucătăria franţuzească, poţi stăpâni toate bucătăriile lumii. În momentul de faţă, prefer bucătăria contemporană.”

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

my

*


Vă rugăm nu treceți date personale în secțiunea de comentarii.