OmniQuiz – învață geografia ușor și rapid, jucându-te!

Cover - no-text

Vrei să îți testezi cunoștințele generale de geografie? Te pregătești intens pentru examenul de Bacalaureat? OmniQuiz este un joc interactiv de geografie destinat tuturor vârstelor. Te așteaptă teste atent organizate pe categorii de dificultate. Aplicația este un produs susținut de agenția interactivă Reea și a fost implementată de dezvoltatorul .NET, Doru Lazăr.  O poți descărca aici: https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.omniquiz

Aplicația pune la dispoziție sute de întrebări, organizate în funcție de modul de a răspunde: cu hărți interactive sau cu răspunsuri de tip grilă. În acest moment, sunt disponibile 20 de teste, iar cât de curând vor fi publicate și testele pentru Bacalaureat. Toate informațiile conținute în joc sunt verificate de specialiști în domeniu. Testele au fost concepute cu ajutorul profesorului Constantin Roșu de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț, membru al Societății de Geografie, filiala Neamț „Alexandru Ungureanu”.

Creat pentru învățare în orice moment al zilei, OmniQuiz se poate utiliza și fără a avea o conexiune la internet. Ai un test la Geografie în următoarea oră? Deschide OmniQuiz în pauză și repetă întrebările de la capitolul din care vei da testul.

Doru Lazăr, inițiatorul proiectului:

„Consider că această aplicație este destul de importantă pentru elevi, în special când se pregătesc pentru un examen. Mai ales că, acum lucrez intens la introducerea celor 100 de variante de subiecte pentru Bacalaureatul la Geografie. Eu unul m-aș fi bucurat să am la dispoziție o aplicație cu ajutorul căreia să-mi pot testa ușor cunoștințele când am dat Bac-ul, cu atât mai mult cu cât aplicația poate fi folosită și în mod offline, deci practic, oriunde.”

Aplicația are și un mod de joc intitulat memorare, care te va ajuta să sistematizezi noțiunile. Utilizând acest mod, vei repeta doar întrebările la care ai răspuns greșit, până când vei învăța răspunsurile corecte.

OmniQuiz este conceput pentru a fi ușor de folosit. Cu toate acestea se poate întâmpla să ai nevoie de ajutor asupra unei funcționalități. Caută iconița de ajutor și vei obține instantaneu informațiile necesare pentru pagina pe care te afli.

Doru Lazăr, inițiatorul proiectului:

„Aplicația este dezvoltată cu ajutorul framework-ului Cordova, peste care s-a folosit framework-ul Ionic. Limbajul de programare constă în Javascript (mai exact Angular), iar pentru GUI se folosește HTML/CSS. De asemenea, am folosit un preprocesor de CSS – LESS.

Am ales varianta Cordova + Ionic pentru a putea crea o aplicație multi-platformă. În alegerea framework-ului am cântărit și Xamarin, dar la vremea la care am început dezvoltarea, Xamarin era încă pe bani, ulterior fiind cumpărat de Microsoft și oferit gratis.

Fiind vorba de Cordova, aplicația rulează pe un browser integrat, dar mulțumită optimizărilor din Ionic, tranzițiile și timpul de răspuns sunt destul de bune. Dimensiunea pachetului de instalare este destul de mare, iar asta rezultă din faptul că a trebuit sa găsesc o soluție de compromis pentru a putea rula pe versiunile mai vechi de Android. Soluția de compromis constă în introducerea unui browser (Chromium) direct în pachet. Acest lucru este posibil datorită proiectului Crosswalk.

Întreg conținutul jocului este plasat într-o bază de date SQLite. Imaginile din joc sunt în format SVG, la care am adăugat anumite clase, după prezența cărora fac căutarea în imagine și marchez forma ca fiind interactivă.

Datorită faptului că am colaborat cu un profesor, a trebuit să implementez și o aplicație de administrare a bazei de date, suficient de intuitivă încât să poată fi folosită de către acesta. Această aplicație este dezvoltată în .NET cu WPF.”

Vizitează site-ul aplicației: http://omniquiz.ro/
Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.omniquiz
Facebook: https://www.facebook.com/OmniQuiz-1431651066865402/

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

my

*


Vă rugăm nu treceți date personale în secțiunea de comentarii.