Mursunica îi provoacă pe cei mici la aventuri jucăușe!

mursunica_600x265 Cropped

Mursunica a fost creat din joacă. Poate nu ți-ai fi imaginat, însă programatorii și designerii reușesc să îmbine cu succes utilul cu plăcutul, uneori chiar cu anii copilăriei, deși petrec ore întregi lipiți de calculatoare.

Nom nom, vreau miere!

Mursunica este o ursoiacă pofticiosă, pelerina fiind accesoriul său nelipsit. Ea zboară prin Tărâmul Murs pentru a aduna fructele delicioase și mierea magică din sălbăticie, cu o poftă nebună și neîncetată. Are nevoie de cât mai multe bunătăți și de ajutor pentru a se putea feri de albinele sălbatice. Ei bine, ea nu știe să zboare, de aceea are nevoie de ajutorul tău. Tu o ghidezi prin tărâm, iar ea este fericită că i se îndeplinesc poftele și e apărată de înțepături.

Printre „ingredientele” jocului se regăsesc: urs pufos, o țară a minunilor jucăușă, fructe sălbatice delicioase, superputeri, albine sălbatice nu chiar atât de înfricoșătoare.

Partea tehnică

Programele folosite la partea de dezvoltare sunt Adobe Flash Builder și Adobe Flash Professional, iar limbajul de programare utilizat este ActionScript 3.0. Frameworkul open source pe care a fost construit jocul se numește Starling și permite crearea de jocuri și aplicații al căror conținut este procesat și afișat direct de placa grafică. Adițional, au fost adaptate și utilizate componente Feathers, open source de interfață cu utilizatorul, construite pentru Starling.

Programele folosite pentru grafică sunt Corel Draw și Adobe Photoshop. Animația a fost realizată în Toon Boom Harmony.

Grafica și animațiile au fost gestionate mai ușor cu TexturePacker, program care permite optimizarea memoriei necesare încărcării elementelor grafice. Pentru Mursunica a fost utilizată versiunea gratuită, deoarece nu au fost necesare funcționalitățile oferite de versiunea Pro.

Muzica și efectele de sunet au fost create în FL Studio, fiind editate ulterior în Audacity.

Jocul oferă un control intuitiv, iar pentru a fi cât mai plăcut și sigur pentru copii, acesta nu include reclame sau achiziții.

Constantin Stan, team leaderul proiectului, a precizat:

„În total, timpul alocat întregului proiect, de la stadiul de prototip la produs, a fost mai mare decât mă așteptam, însă în cazul altor proiecte acesta va putea fi scurtat, cel puțin pe partea tehnică, datorită experienței dobândite. Există idei de extindere a jocului și, când vom avea timp, sperăm să le oferim copiilor o nouă versiune cu aventuri mai incitante.”

Mursunica este disponibil în limbile română, maghiară, engleză, franceză, germană, italiană și spaniolă, pentru iOS, Android, BlackBerry și Amazon. Linkurile pentru descărcarea jocului le găsiți aici: http://games.reea.net/mursunica/.
De asemenea, poate fi jucat pe site-ul www.revistatus.ro, accesând: http://www.revistatus.ro/jocuri/mursunica.html.

2015-06-17_1305_001

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

my

*


Vă rugăm nu treceți date personale în secțiunea de comentarii.