Mursunica kalandra hívja a legkisebbeket

mursunica_600x265 Cropped

Mursunica mókából született. Talán hihetetlennek tűnik, de a programozók és designerek, bár idejük nagy részét a számítógép előtt töltik, mégsem veszítik el játékos kedvüket, és továbbra is sikeresen kötik össze a kellemest a hasznossal.

Brumm-brumm, mézet kérek!

Mursunica, egy kívánós kis medve, akit átvezethetsz „Murs” birodalmán, hogy ízes gyümölcsöket és varázsmézet gyűjtögessen a vadonban. Sok finomságra, de segítségre is szüksége van, hogy megvédje magát a vadméhektől. Nos, hát, repülni nem tud, ezért van szüksége a segítségedre. Te fogod őt átvezetni a birodalmon, ő pedig akkor boldog, ha minden kívánsága teljesül, és, persze, nem csípik meg a méhek. A játék „kellékei” között megemlítjük a bolyhos kis medvét, csodaországot, az ízletes erdei gyümölcsöket, a szupererőt meg a vadméheket, akik igazán, nem is olyan félelmetesek.

Technikai rész

A fejlesztésben használt programok az Adobe Flash Builder és az Adobe Flash Professional. A programozási nyelv pedig ActionScript 3.0. A játék, egy nyílt forráskódú keretrendszerben, a Starlingban készült, melynek nagy előnye, hogy engedélyezi a feldolgozott tartalmak grafikus kártyán való tárolását. Ezen kívül, bizonyos elemeket, egy ugyancsak nyílt forráskódú, kimondottan a Starlingnak kidolgozott programmal, a Featherrel optimizáltunk. A grafika Corel Drawban és Adobe Photoshopban készült. Az animációhoz pedig Toon Boom Harmonyt használtunk. A grafika és az animáció minőségi csökkentését a TexturePackerrel végeztük. A Mursunicahoz, a szoftver ingyenes verzióját használtuk, hiszen nem volt szükségünk a sokfunkciós professzionális változatra. A hanghatások és a hangvágás a FL Studioban illetve, az Audacityben történt.

A játék irányítása intuitív módon történik. Nem tartalmaz reklámokat, hogy minél érdekesebb és biztonságosabb legyen a gyerekek számára.

Constantin Stan, projektvezető nyilatkozta:

”A projektre áldozott idő, a prototípustól a kész termék leadásáig, hosszabb volt a betervezettnél, de az elkövetkezendő termékek esetében ez lecsökkenthető, legalábbis, ami a technikai részt illeti, a szerzett tapasztalatainknak köszönhetően. Van már néhány ötletünk a játék továbbfejlesztését illetően, és amennyiben az időnk engedi, bízunk abban, hogy készül majd egy új változat is, amely még ennél is vonzóbb kalandokra hívja majd a gyerekeket.”

A játék egyaránt telepíthető iOS, Android és BlackBerry készülékekre. Letölthető román, magyar, angol, francia, német, olasz és spanyol nyelven. Megtalálható az Amazonon is.

Letölthető itt:
http://games.reea.net/mursunica/.

A www. revistatus.ro oldalon is játszható:
http://www.revistatus.ro/jocuri/mursunica.html.

2015-06-17_1305_001

Write a Reply or Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

my

*


Kérjük, ne adja meg személyes adatait a megjegyzések szekcióban.