S-a încheiat cel de-al treilea curs practic de web development pentru studenții Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

În perioada 16 mai-8 iunie a avut loc cel de-al treilea curs practic de web development organizat în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia. Cursul a fost susținut de colegul nostru Andrei Irimie, senior web developer, membru al echipei din Alba Iulia.

La fel ca anul trecut, Andrei a încercat să țintească, prin acest curs, zonele de care au tinerii nevoie mai departe, la angajarea într-o companie de IT. În fiecare săptămână au fost dezbătute zone diferite ale web developmentului. Astfel, la finalul cursurilor, studenții au ajuns să cunoască noțiuni aprofundate despre Bootstrap, JSON, PHP, GitHub, jQuery, Ajax, Laravel, CSS, JavaScript și au învățat ce presupune designul responsive. De asemenea, s-au discutat și câteva aspecte ale modului de lucru într-o companie, ce presupune o estimare, analiza unui proiect, dezvoltarea propriu-zisă, munca în echipă etc.

Andrei: „Încă de cand am pornit acest proiect, anul trecut, ne-am propus să oferim universității, în primul rând, oportunitatea de a le pune la dispoziție studenților o cale prin care să intre în contact cu tehnologiile care se cer pe piața muncii, atât la nivel teoretic, cât și practic. Cursul s-a desfășurat o dată pe săptămână, trei ore pe zi, timp care a fost împărțit pentru explicații teoretice și demonstrații practice. La finalul fiecărei săptămâni de lucru, studenții au primit teme opționale, iar, în paralel cu activitatea de la curs, s-a dezvoltat un proiect complet, de la A la Z, de la început și până la final. Am încercat să mă concentrez pe a le oferi asistență la nivel individual. Cursanții au arătat interes și s-au descurcat bine, urmând ca cinci dintre ei să aleagă să își efectueze practica obligatorie la noi la sediu în perioada următoare.”

Activitatea practică s-a mai desfășurat și în 2017 în laboratoarele universității, când s-a înscris chiar și un profesor universitar care preda .NET, pentru a învăța și alte tehnologii web.

Parteneriatul cu Universitatea „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia a luat naștere în vara anului 2016. Atunci, mai mulți studenți ne-au călcat pragul datorită programului de practică obligatorie al facultății, însă nu numai. Au fost și persoane fără experiență în domeniu, care au îndrăgit domeniul și au rămas să profeseze. În cadrul acestui parteneriat, s-a materializat și etapa unui curs de web development în laboratoarele universității.

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

my

*


Vă rugăm nu treceți date personale în secțiunea de comentarii.