Curs Practic de Web Development pentru studenții Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Avem filială în Alba Iulia de la sfârșitul anului 2014, iar de atunci una din preocupările noastre constante este implicarea în comunitate. Cursurile practice în domeniul nostru sunt foarte căutate, iar facultățile de profil au de multe ori dificultăți în a le explica studenților ce presupune munca de dezvoltator și care este work-flowul într-o companie de IT.

Parteneriatul cu Universitatea „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia a luat naștere în vara anului 2016. Atunci, mai mulți studenți ne-au călcat pragul datorită programului de practică obligatorie al facultății, însă nu numai. Au fost și persoane fără experiență în domeniu, care au îndrăgit domeniul și au rămas să profeseze.

În cadrul acestui parteneriat, s-a materializat și etapa unui curs de web development în laboratoarele universității. Acesta este ținut de colegul nostru, Andrei Irimie, senior web developer, și se întinde pe o perioadă de 14 săptămâni. În fiecare săptămână, joi, Andrei se întâlnește trei ore cu studenții de la Informatică. Aceștia sunt scutiți de prezența la cursul de web development din cadrul facultății, pentru că Andrei dă note și face prezența. Chiar și un profesor care predă Java s-a înscris la curs, pentru că dorește să învețe și alte tehnologii web.

andrei irimie

Iată ce spune Andrei:

„Inițial s-a pornit de la ideea construirii unui formular de înscriere pentru a afla numărul doritorilor și spre surprinderea noastră s-a ajuns la aproximativ 37. Din cauza că, mi-am dorit să acord cât mai mult ajutor individual posibil, am limitat numărul acesta la 20 de studenți. Toți studenții au fost selectați din anul 2, respectiv 3. Au fost alocate 14 locuri pentru studenții interesați din anul 3, urmând ca cei din anul 2 să dea un test de web development. În urma rezultatelor, s-au ales primii 6 studenți din anul 2 și astfel s-au completat locurile pentru cursul REEA de web development. Facultatea ne-a pus la dispoziție un laborator dotat cu videoproiector, calculatoare și whiteboard.”

Andrei Irimie a încercat să țintească, prin acest curs, zonele de care au tinerii nevoie mai departe, la angajarea într-o companie de IT. În fiecare săptămână, sunt dezbătute zone diferite ale web developmentului. Astfel, la finalul celor 14 săptămâni studenții vor avea noțiuni aprofundate de: HTML, CSS, Media Queries, Bootstrap3, Javascript, JQuery, MySQL, Comunicarea HTTP, PHP, OOP in PHP, AJAX, framework-uri de PHP, GIT. De asemenea, ei vor stăpâni câteva aspecte ale modului de lucru într-o companie, ce presupun estimare, analiza unui proiect, dezvoltarea propriu-zisă, munca în echipă etc.

Cursul este practic și interactiv. La finalul fiecărei prezentări, tinerii au parte de exerciții practice, pe care le rezolvă la curs, dar și acasă. Andrei menține legătura cu studenții chiar și pe Facebook, pentru o comunicare mai facilă și pentru a-i face cât mai responsabili de sarcinile pe care le primesc în cadrul mini-proiectelor în care sunt implicați.

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

my

*


Vă rugăm nu treceți date personale în secțiunea de comentarii.