Avantajele utilizării platformei Magento

magento-logoTot mai des întâlnită și la noi în țară, această platformă este utilă în a gestiona mai bine activitatea comercială pe internet. Platforma Magento este o soluție profesională de comerț electronic, care le oferă comercianților flexibilitate și control asupra experienței cumpărătorilor, conținutului și funcționalităților. Are un sistem intuitiv de administrare a conținutului, cu instrumente puternice pentru marketing online.

Poți construi orice site de comerț online pe Magento

Puterea platformei Magento constă în faptul că poate fi folosită la realizarea oricărui site care include comerț electronic și a fost realizată special pentru acest lucru. Are foarte multe funcționalități deja implementate. Oferă opțiuni de setare pentru SEO, care, corect configurate, oferă o bază solidă din punct de vedere al optimizării pentru motoarele de căutare. Platforma oferă tool-uri pentru marketing, promoții și conversii, are deja o temă care poate fi utilizată pe mobil și asigură un design responsive. Magento permite, de asemenea, managementul comenzilor, care cuprinde editarea acestora sau printarea facturilor. Se poate face și managementul clienților, unde se includ editarea, crearea și vizualizarea comenzilor, precum și review-urile produselor. Oferă posibilitatea de multi-website și magazin, posibilitatea de a distribui informația pe mai multe site-uri și are caracteristica multilanguage.

Îți oferă o mare flexibilitate și multe funcționalități

Magento cuprinde numeroase funcționalități, pe care le putem numi și avantaje, comparativ cu alte platforme de acest gen. Dintre acestea, se pot enumera: administrarea produselor, clienților, comenzilor și conținutului, gestionarea flexibilă a promoțiilor și a strategiilor de marketing, instrumente integrate de gestiune a temei magazinelor, suport pentru internaționalizare și asigurarea unui nivel ridicat de securitate. Magento are „support out of the box” și poate fi configurată multi-site și multi-domain.

Printre avantajele utilizării Magento pentru magazinele online se numără și comunitatea de programatori în creștere, care dezvoltă module pentru o mai bună adaptare a fiecărui client, indiferent de zona geografică sau de activitate. Rezultatul constă în existența unei flexibilități mari în integrarea cu diverse sisteme de plată, livrare, monitorizare a comenzilor sau personalizări de interfață.

Îți dă posibilitatea de a avea un magazin online complex

Magazinele virtuale construite pe Magento sunt destul de complexe. Multe dintre customizările făcute la nivelul platformei se pot realiza din interfața de admin. Însă, există multe customizări care trebuie făcute la nivel de cod. Această platformă necesită o bună cunoaștere a interfeței de admin pentru crearea de produse, de categorii sau de promoții. De exemplu, prețul unui produs poate fi setat la nivel de grup de clienți, la nivel de website sau la nivel de atribute ale unui produs, precum mărimea unui tricou.

Folosirea platformei Magento necesită un timp mai mare de învățare. Managementul pe adminul Magento este o operație care necesită timp, iar operațiunile care durează cel mai mult sunt crearea de produse noi, actualizarea stocului sau procesarea comenzilor. Dar, din fericire, există multe module Magento gratis sau pe bani, care ajută mult, în așa fel încât totul se face automat. Gradul de complexitate poate crește în funcție de cerințele comerciantului, iar timpul de operare depinde foarte mult de cât este acesta de cunoscut sau de numărul de comenzi primite zilnic.

Alte platforme asemănătoare

Există și alte platforme similare de construcție a site-urilor. Pentru comerț electronic, se pot menționa PrestaShop și OpenCart. Acestea pot fi folosite pentru realizarea site-urilor mici și medii.

În prezent, având în vedere că la noi în țară nu s-au dezvoltat încă atât de multe proiecte Magento, majoritatea clienților sunt de peste ocean. Totuși, numărul site-urilor construite pe această platformă este în creștere pe plan mondial. Ne așteptăm la mai multe site-uri de comerț electronic dezvoltate pe Magento și în România.

Un ultim sfat celor care vor să-și înființeze un magazin online: cel mai important element îl constituie găsirea unei nișe care să permită dezvoltarea acestui magazin. Este esențial ca acesta să nu aibă o concurență foarte puternică, astfel încât un nou comerciant să se poată remarca în primele luni sau în primii ani de existență cu ceea ce are mai bun.

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

my

*


Vă rugăm nu treceți date personale în secțiunea de comentarii.