A Magento keretrendszer előnyei

magento-logoEgyre gyakrabban használják már a mi országunkban is ezt a platformot, amely kiváló az elektronikus kereskedelmi tevékenységek lebonyolítására. A Magento egy professzionális, rugalmas e-kereskedelmi megoldás, amely által a kereskedők irányíthatják a tartalmat, a funkcionalitásokat, és egy átfogó képet kapnak a vevők vásárlási szokásairól. Egy intuitív tartalomkezelő rendszer, az online marketing kiváló eszköze.

Bármilyen e-kereskedelmi honlapot készíthetsz a Magentoval

A Magento rendszer erőssége, hogy bármilyen típusú e-kereskedelmi honlap szerkesztésére használható, hiszen pontosan erre a célra lett kifejlesztve. Nagyon sok funkcionalitása van. Van saját beépített keresőmotor-optimalizációja, amely rendkívül hatékony, persze, ha a beállításokat helyesen végezzük. A rendszer marketing eszközöket tartalmaz.
A Magento segítségével a rendelések menedzselhetők, kitölthetők és nyomtathatók. Kliens menedzsmentre is alkalmas, hiszen a rendelések megtekinthetők, szemlézhetők. Összetett, honlapok, e-boltok fejlesztését teszi lehetővé, ugyanakkor biztosítja az információ gyors és biztos áramlását több honlap között is. Ugyanaz a honlap, több nyelven is működtethető.

Nagyobb rugalmasságot és több funkcionalitást biztosít

Magento több funkcionalitással rendelkezik, amelyeket előnyöknek is mondhatunk, mint számos, hozzá hasonló platform. Ezek közül megemlíthetjük a termékek, a kliensek, a rendelések, illetve a tartalom biztonságos irányítását, a marketing- és reklámstratégiák rugalmas kezelhetőségét, az e-boltok tipikus beépített eszközeit, illetve a nemzetközi ügyfélszolgálat lehetőségét. A Magento alapú honlapok bővíthetők és testreszabhatók. A rendszer engedélyezi akár a belső multi-site-ok létrehozását is. Lehetővé teszi, hogy több, egymástól akár teljesen különböző kinézetű és termékkínálattal rendelkező webshopokat ugyanarról a kezelőfelületről tartsunk karban.

A Magento alapú e-boltok egyik figyelemre méltó előnye, hogy a programozók egyre növekedő közössége, folyamatosan, olyan új, testreszabható modulokat fejleszt ki, melyek a tevékenységek típusától és a földrajzi fekvéstől függetlenül, hatékonyan használhatóak. Ennek következtében, a különböző fizetési rendszerek, a szállítás, a rendelések nyomon követése, és a felhasználó felület személyre szabása könnyen beépíthető.

Komplex e-boltod neked is lehet

A Magento alapú e-boltok meglehetősen összetettek. A platformnak számos olyan funkciója van, amelyet már a grafikus adminisztrációs felületkezelővel is személyre szabhatunk. Létezik számos más lehetőség is, amely által a honlap a kliens igényeihez igazítható, de ehhez már programozási ismeretek is szükségesek.
A platform használata az adminisztrációs felületkezelő alapos ismeretét feltételezi, a termékkategóriák vagy az árleszállítások beágyazásához. Például, egy termék ára beállítható egy klienscsoport, egy bizonyos honlap vagy a termék adott jellegzetességei (egy ing mérete) függvényében.

A Magento rendszer használatának elsajátítása beletelik egy bizonyos időbe. Az adminisztrációs felület kezelése időigényes, akárcsak az új kategóriák létrehozása, az árukészletek frissítése vagy a rendelések feldolgozása. Szerencsére létezik számos olyan, nyílt kódú vagy beszerezhető modul, amely az időigényes funkciók automatizálására hivatott. A honlap összetettsége növekedhet a kereskedő igényei szerint, illetve az információfeldolgozás gyorsasága, nagymértékben függ a honlap népszerűségétől és a bejövő rendelések számától.

Hasonló platformok

Léteznek a Magentohoz hasonló e-kereskedelmi honlapszerkesztő felületek, mint például a kis- és közepes nagyságú weblapok szerkesztésére alkalmas, PrestaShop vagy az OpenCart. Hazánkban, még kevés Magento alapú honlap létezik. A Magentot választó kliensek zöme ugyanis külföldi. Nemzetközi szinten, a Magento alapú honlapok száma jelentős növekedést mutat, így várható, hogy Romániában is gyarapodni fog az ilyen e-kereskedelmi weboldalak száma.

Egy utolsó tanács, azoknak, akik egy e-bolt nyitását tervezik: létfontosságú találni egy olyan irányvonalat, amely az üzlet fejlődésének kedvező, azaz, a kezdő kereskedő üzletének ne legyen számos versenytársa, hiszen csakis így lesz képes az üzleti életben, az első, nehéz években versenyképes maradni.

Write a Reply or Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

my

*


Kérjük, ne adja meg személyes adatait a megjegyzések szekcióban.