TimeDude, a ReeAction Studios által készített, első, mobil eszközökre tervezett 3D játék

timedude-primul-joc-3d-pentru-mobile-realizat-de-reeaction-studiosAz új mobil eszközök, új lehetőségeket nyújtanak a videó játékok fejlődésére, hiszen a korszerű grafikának és az új technológiáknak köszönhetően, jobb minőségű játékok jelentek meg a piacon. Egy ilyen játék, például a TimeDude, amely multiplatformra lett kifejlesztve, így működik táblagépeken, telefonokon és az iOS illetve Android rendszerekben egyaránt. A játék, a prehisztorikus világba vezet, a kor jellegzetességei és misztikája pedig, sikeresen összefont grafikai elemekkel vannak kifejezve, melyek egy olyan fantasztikus világot teremtenek, amely felfedezésre vár.

TimeDude, egy következő szintre emelt, „arcade flying shooter” játék, amelyben a játékos, a bátor pilóta, John Q. Dude főszereplő bőrébe bújhat, aki, Klumsy professzor barátja tévedéséből, véletlenül visszautazik a régmúltba. Így, a rajzfilm világában, a főhősünk útja az ősemberek, gorillák, mamutok és óriások között halad, megoldást keresve a jövőbe való visszatérésre.

A játék nem feltételez semmiféle elsődleges tapasztalatot, irányítása pedig intuitív, a repülőt egyetlen ujjal is lehet vezetni. A lövőrendszer automatikus. Minél több ellenséget győz le a játékos, annál több pontra tesz szert, amelyekkel a levelekből és szalmából készült repülőgép sebessége növelhető, illetve felszerelhető nagyobb fegyverekkel és páncéllal. A játék során, a játékost egyéb eszközök is segítik abban, hogy könnyebben legyőzhesse az akadályokat, melyeket ez a kegyetlen világ görget elébe.

TimeDude a videó játékok iránti szenvedélyből született, melyet egy maréknyi ember, néhány programozó és művész hozott napvilágra. A projekt nagy kihívás volt az új csapat számára, hiszen a videó játékok terén, csekély munkatapasztalattal fogtak munkához, ám ambíciójuk és kitartásuk szép eredményeket hozott. Így, több hónapos munka után, sikerült megalkotniuk ezt az ősvilág motívumú játékot, a 2D, 3D elemeket, a hangokat, illetve a zenei aláfestést egybehangolva.

Technikai szempontból, az iparban fellelhető, standard programokat használtuk, a Unity 3D-t, amely egy igencsak hatékony és optimizált grafikai program. Ezen kívül, bizonyos grafikai elemek, a 3D Studio Maxal, illetve Adobe Photoshopban készültek. A hangvágást meg a zenét a FL Studionak köszönhetjük, az animációkat pedig az After Effectsben terveztük. A legnagyobb kihívást a memória, a grafikai processzor és az adatbázis közötti egyensúly felállítása képezte. Mivel a mobil eszközökre összepontosítottunk, így minden elemet optimizálni kellett, hiszen a lényegtelennek tűnő módosítások is számítanak, ha az adattárolási lehetőségek korlátoltak.

TimeDude elérhető:

App Store – https://itunes.apple.com/ro/app/time-dude/id910242836?mt=8

Google Play – https://play.google.com/store/apps/details?id=net.reea.TimeDude

A csapatunk tagjai:

1. Programozás, Játék design, Menedzsment – Nicolae Câmpian
2. Ötletterv, Textúrázás, Zene, SFX, Level Design, Hangok– Liviu Boar
3. Ötletterv, Textúrázás, Játék design – Barbu Hărșan
4. Programozás – György Gábor
5. Programozás – Bogdan Mureșan
6. 3D Art – Vlad Hărșan
7. 3D Art, Textúrázás – Nagy Attila
8. Textúrázás, SFX – Cami Cuibuș
9. Ötletterv, Textúrázás – Carmen Sava
10. Ötletterv, Textúrázás – Illyés Hunor
11. Ötletterv, Textúrázás – Vlad Botoș
12. SFX – Demeter László

Write a Reply or Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

my

*


Kérjük, ne adja meg személyes adatait a megjegyzések szekcióban.