Workshop despre Google Assistant organizat de comunitatea dezvoltatorilor IT Mureș

Comunitatea dezvoltatorilor IT Mureș organizează în data de 9 iunie 2018 la Târgu Mureș, în Sala Mare a Campusului Sapientia, un workshop de o zi în limba engleză, despre Google Assistant și un codelab despre creare de aplicații pe platforma Actions on Google (apps for Assistant).

Ce este „Build Actions for Your Community”

„Build Actions for Your Community” este o serie de evenimente deschise și modulare, organizate cu suportul Google pentru comunitățile IT. Fiecare eveniment de acest gen este ținut și personalizat de către o comunitate de dezvoltatori.

Misiunea noastră

Misiunea noastră pentru această ocazie este de a organiza evenimente susținute de Google, cu scopul de a permite dezvoltatorilor și celor interesați să învețe să construiască aplicații pentru Google Assistant. Acestea sunt extrem de utile în proiectele derulate de dezvoltatori,  indiferent de tipul aplicației: de recomandări, sugestii, rezervări (bilete cinema, avion, meniul zilei), chemare taxi, sau dialog cu un server într-un mediu profesional. În felul acesta, dezvoltatorii ajung să dobândească abilitățile necesare pentru a utiliza Google Assistant în domeniul care îi interesează, la proiectul actual sau de viitor la care vor lucra, iar  companiile vor putea include în portofoliul lor servicii de dezvoltare aplicații pe platforma Actions on Google.

Actions on Google și Google Assistant sunt unul dintre domeniile tehnice majore ale Google și dorim să invităm întreaga comunitate de dezvoltatori să învețe despre crearea interfețelor de conversație bazate pe voce (chatbot apps).

Obiectivul principal 

Obiectivul principal este de a obține calificări în crearea de experiențe extraordinare pe Google Assistant. Acest lucru nu se limitează la dezvoltatori deoarece chiar și fără o experiență de programare anterioară sunteți invitați să participați, deoarece acest eveniment va porni de la elementele de bază și va continua cu diverse activități de grup la care vă puteți alătura.

Până la sfârșitul evenimentului veți afla cele mai importante aspecte despre programarea unei experiențe de acest gen și veți crea propria voastră aplicație de Assistant folosind Actions on Google. Am pregătit un ghid online care incearcă să raspundă la mai multe întrebări pentru cei care nu sunt la zi cu topicul, iar acesta poate fi accesat aici.

Cum particip?

Înscrierea la workshop se face aici!

Cei care vor participa la eveniment, vor avea nevoie de un laptop, astfel încât să se poată lucra cu ușurință la construirea unui asistent personal. Este necesar un browser și crearea unui cont pe „Actions on Google” și pe Dialogflow.com.

Programul evenimentului:

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

my

*


Vă rugăm nu treceți date personale în secțiunea de comentarii.