„Primul team building internațional dedicat Drupalului” s-a desfășurat în Transilvania, România

2016-04-14_1201

Colegii noștri din echipa Drupal și-au propus acum ceva vreme, mai exact în timpul Drupalaton-ului din Ungaria de anul trecut, să organizeze din nou un camp, însă de data aceasta unul internațional. Ei bine, s-a desfășurat în zilele de 8, 9 și 10 aprilie și a găzduit 123 de participanți din România, Ungaria, Republica Moldova, Italia, Suedia și U.K.

Printre cei prezenți s-au numărat reprezentanți ai companiilor Digi, Softescu, Amplexor, Pitech+Plus, Intellix, Assist Software, Dream Production, Penceo, AGPrime, Euro Domenii ș.a.

„Come for the bloody software, stay for the community’s blood!”

Evenimentul a debutat cu o noutate la nivel de camp în România, o scenetă care îl avea ca personaj pe Dracula și prin care s-a dorit să se transmită faptul că nu contează din ce colț al lumii provii, întrucât implicarea în comunitatea Drupal este binevenită și valoroasă. Astfel a fost creat și un slogan: „Come for the bloody software, stay for the community’s blood!”. La scenetă au participat și cei trei invitați ai evenimentului, Andrei Mateescu, Gábor Hojtsy și Ruben Teijeiro.

26113827090_2e514c9fdd_h

Mai mulți speakeri au susținut prezentări având ca temă principală Drupal 8: Tavi Toporjinschi, Evan Butera, Adriana Mosnoi, Alex Stanciu, Emanuel Greucean și Mircea Fernea, printre care și doi dintre invitați, Gábor Hojtsy și Ruben Teijeiro. Programul îl puteți vedea aici: http://drupaltransylvania.camp/program.

Având în vedere că vineri, 8 aprilie, a fost Drupal Global Training Day, evenimentul a găzduit un training gratuit în care s-au prezentat noțiuni introductive despre Drupal 8 și dezvoltarea site-urilor. Au participat 15 persoane, dintre care studenți ai universităților locale și dezvoltatori în domenii similare.

training studenti

În urma code sprint-urilor…

…care s-au desfășurat la eveniment, s-au adus numeroase contribuții. 10 dezvoltatori Drupal au contribuit pentru prima dată la core-ul de Drupal 8. România a avut 37 de contribuții, Ungaria patru, U.K. una, iar Suedia una. Ca de obicei, code sprint-urile au fost extrem de utile în depășirea diverselor impedimente sau dificultăți pe care le prezintă CMS-ul. Mentorii code sprint-urilor au fost Andrei Mateescu și Ruben Teijeiro.

code_sprint

Team building internațional

Toate activitățile campului s-au desfășurat în limba engleză. Programul a fost construit în așa fel încât să combine în mod egal activitatea intelectuală dedicată CMS-ului Drupal 8 și activitățile recreative. Poate cele din urmă au dominat cu câteva procente programul, întrucât unul dintre participanți a afirmat despre camp „this was the first international Drupal team building!”.

Participanții au avut parte de multe activități de relaxare, printre care tir cu arcul, board games, go-kart, karaoke, beer-pong, paintball și un mic tur al orașului Tîrgu-Mureș, în care s-au vizitat Cetatea Medievală și centrul.

Fondatorul Drupal, Dries Buytaert, a cerut un tricou

Unul dintre canalele de care se folosește comunitatea Drupal pentru a comunica este Twitter. Observând activitatea de promovare a evenimentului de pe Twitter, însuși fondatorul CMS-ului Drupal, Dries Buytaert, a cerut un tricou cu „the Count”. 🙂

Sponsori ai evenimentului

Colegii noștri organizatori le sunt recunoscători celor care i-au susținut în punerea pe roate a
DrupalCamp Transylvania 2016: Digi și Softescu (sponsori diamond); Pitech+Plus, Intellix și Amplexor (sponsori gold); Acquia și Kalamuna (sponsori community); dar și partenerilor Reea, Republic Production și Asociația Drupal România. De asemenea, sponsorilor individuali Antal Ludescher-Tyukodi, Gábor Péter și Cristian Spoiala.

Echipa Drupal își propune ca anul viitor să mai organizeze un astfel de camp. Puteți afla mai multe informații despre eveniment citind articolul DrupalCamp Transylvania 2016.

Mai multe imagini: https://www.flickr.com/photos/140164001@N02/

Website oficial: http://drupaltransylvania.camp/

Pagina Twitter oficială: https://twitter.com/DCTransylvania

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

my

*


Vă rugăm nu treceți date personale în secțiunea de comentarii.