Ce planuri are echipa din spatele Gibbous după succesul de pe Kickstarter?

13217118_462376427293912_8843595469275036493_o

Campania de strângere de fonduri de pe Kickstarter a fost un succes. Jocul Gibbous – A Cthulhu Adventure realizat de studioul Stuck in Attic a obținut finanțarea mult dorită și muncită. Am aflat de la colegii noștri în ce stadiu se află proiectul după ce s-a finalizat campania și ce planuri au pentru viitor.

Cum s-a împărțit bugetul?

În urma campaniei de pe Kickstarter s-au adunat 55.000 de dolari, pe care i-au împărțit precum și-au propus de la bun început: pentru actorii care au înregistrat vocea 20%, taxe Kickstarter 9%, alte taxe 15%, iar dezvoltare 56%.

Don Thacker, în vizită la Stuck in Attic

Momentan, Liviu Boar este foarte ocupat cu redactarea scenariului, pe care vrea să îl finalizeze până la vizita lui Don Thacker din august, una dintre vocile principale ale jocului. Planul este să înregistreze cât mai mult în noul studio audio. Nicu Câmpian asamblează noi „camere” în joc, iar Cami Cuibuș mai are de desenat încă patru backeri din 93 (vezi aici despre ce este vorba).

Mai sunt încă multe voci de înregistrat. Liviu spune că „nici nu vreau să mă gândesc câte vor fi la final, probabil de ordinul zecilor de mii de replici. Sincer să fiu, mi-e mai groază de administrarea bazei de date de voci decât de înregistrări în sine. Actorii cu care lucrăm sunt foarte buni la ceea ce fac”.

Încă un an de muncă full-time pentru Gibbous

Membrii echipei și-au propus ca jocul să fie gata aproximativ peste un an. Comunică în permanență cu backerii datorită existenței unui forum activ dezvoltat de colegii de la programare, iar din două în două săptămâni, marțea, sunt live pe Twitch. Proiectul este în continuare susținut de fani, bineînțeles, nu precum în perioada desfășurării campaniei, însă activitatea de pe pagina de Facebook aduce multe aprecieri.

Liviu, Cami și Nicu spun că deocamdată nu se gândesc să mai adauge membrii la echipa Stuck in Attic. Mai rămâne de văzut cum se încadrează în perioada pe care și-au propus-o înspre a finaliza munca și care este destul de mică pentru un joc atât de ambițios, transmit ei. Important este că fac ceea ce le place. Lucrează full-time doar la dezvoltarea Gibbous și sunt foarte entuziasmați.

Află mai multe despre povestea Gibbous – A Cthulhu Adventure citind articolul „Cum învingi ciudățeniile lui Lovecraft? Cu eroi simpatici!”.

13133286_461163700748518_3867147303666537536_n

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

my

*


Vă rugăm nu treceți date personale în secțiunea de comentarii.