Din liceu, în practică – Denis Chiciudean

AK6A1777

Într-un cuvânt: interesant. Astfel aş descrie eu stagiul de practică de la Reea.

Mă numesc Denis Chiciudean și sunt elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional  „Alexandru Papiu Ilarian” din Tîrgu-Mureș. Am auzit despre stagiul de practică de la nişte prieteni care au urmat programul pe partea de dezvoltare web, fiind îndrumați de Flavius Pogăcian.

Pot spune că am început de la zero. Nu ştiam deloc ce presupune programarea web. Primele două, trei săptămâni veneam în fiecare zi, stăteam trei ore şi mergeam acasă foarte confuz de ceea ce se întâmplă. Mă așteptam să mi se arate și să înțeleg totul din primul moment. Flavius, îndrumătorul de practică, ne tot spunea că degeaba doar ascultăm ce spune, asimilăm ce ne arată și nu ne ajutăm și singuri, punând în practică informațiile noi. După cum se spune, practica bate teoria, însă nu poți să evoluezi fără a le combina.

Şi aşa am început, pe lângă ce ne spunea el, să lucrez şi acasă. Toate informațiile transmise am încercat să le prelucrez singur, exercițiile să le fac eu, inspirându-mă din exemplele date de el.

AK6A1779

Eu mă înscrisesem pe linia de studiu PHP, mă aşteptam să învăţ doar PHP şi HTML. Acum, după aproape trei luni, pot spune că stăpânesc mult mai multe limbaje de programare, ca de exemplu: HTML, PHP, JQuery, JavaScript, Ajax, SQL, Regex, Angular etc. Nu cunosc toate limbajele la fel de bine, dar am pus niște baze solide cu ajutorul stagiului de practică.

Pe lângă programarea nativă, am învăţat să programez şi pe un framework, respectiv Yii2. Programarea într-un framework necesită mai multe cunoștințe de PHP, părerea mea, dar sper şi cred că în viitorul apropiat voi stăpâni şi framework-urile. În acest moment, sunt implicat în dezvoltarea aplicației web care va gestiona stagiul de practică al fiecărui practicant.

În concluzie, dacă nu ai încercat deja sau nu te-ai gândit să încerci programarea, sfatul meu este să începi cât mai repede. Iar dacă nu ştii de unde sau cum să începi, îţi recomand să încerci stagiul de practică din cadrul companiei Reea.

Activitatea de practică se desfășoară doar în timpul săptamânii, de luni până vineri, între orele 09:00 – 17:00. Pentru detalii, sunați la numărul de telefon 0756.262.708 sau contactați-ne pe adresa de email practica@reea.net.

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

my

*


Vă rugăm nu treceți date personale în secțiunea de comentarii.