Manos Giakoumakis – project manager la IBM, despre colaborarea cu Reea

AK6A2773

Clienții străini ne trec întotdeauna pragul cu plăcere. Descoperă nu doar o echipă de profesioniști, ci și un grup de oameni calzi și ospitalieri, gata oricând să te facă să te simți ca acasă. Sau poate chiar mai bine.

Manos Giakoumakis, project manager și product owner la IBM, ne-a vizitat zilele trecute, pentru a discuta despre proiectele aflate în derulare cu dezvoltatori din echipele Ruby și .NET, dar și pentru a evalua noi posibilități de conlucrare. Iată ce a avut de spus despre colaborarea Reea – GroupM  – IBM:

„De câte ori vin la Tîrgu-Mureș mă uimește ospitalitatea echipei. Prima oară am ajuns aici acum mai bine de un an. Atunci lucram pentru GroupM, dar acum lucrurile s-au schimbat și am început munca la IBM, dar colaborarea cu Reea a rămas. Este firma noastră favorită, furnizorul nostru preferat de servicii IT. Așa că, am continuat. Perioada prin care trecem este una de tranziție între GroupM și IBM. Toate aplicațiile pe care dezvoltatorii le-au realizat pentru noi au fost mutate către IBM.”

Încrederea și comunicarea, aspecte importante

„Consider că încrederea și comunicarea sunt cheia succesului, iar la Reea am găsit mereu aceste două elemente. Noi lucrăm cu foarte mulți furnizori terți și nu prea găsim aceste două calități. Există transparență în munca pe care echipele Ruby on Rails și .NET o fac pentru noi. În ultimii doi ani am conlucrat foarte bine. Nu am depus niciun efort suplimentar pentru a obține cele mai bune rezultate.

Toate proiectele pe care le derulăm împreună sunt critice pentru succesul afacerilor noastre. Primul este RiskPlatform, o aplicație foarte mare în cadrul GroupM. Mentenanța la această aplicație nu se realizează usor. Csaba Aszalos realizează această mentenanță a aplicației care conține tehnologiile Ruby on Rails și MSSQL 2012 și face o treabă foarte bună. Înainte de a lucra cu Reea, am colaborat cu un alt furnizor, iar lucrurile nu se mișcau atât de repede precum am fi dorit. Dar acum progresăm foarte bine. Noi suntem fericiți, sponsorii noștri sunt fericiți și cred că și echipa de la Reea este fericită. ”

AK6A2815

 

Mulțumiți de rezultate

„Find mulțumiți de calitatea serviciilor, acum discutăm despre transformarea acestor aplicații în alte tehnologii, preferăm .NET și, de asemenea, de a duplica aplicația RiskPlatform pentru un alt client. Avem mult de lucru și trebuie să ne pregătim. Sperăm să realizăm împreună cu Reea alte două aplicații aflate în plan.

Fluxul de lucru se îmbunătățește continuu și asta nu poate decât să ne bucure. Dezvoltatorii aproape ne ghicesc gândurile. Am mai lucrat de-a lungul timpului la alte două aplicații, Directory și Compliance Certifications. Structura framework-ului celei de-a doua aplicații a fost realizată în Londra de o altă companie, iar Reea a primit această structură. La început, a fost foarte dificil și complex să înțeleagă cum funcționează, fiind un cod scris de altcineva. Dezvoltatorilor nu le prea place acest lucru, să programeze după codurile altora.

Pentru un client este important să vadă că furnizorul comunică eficient și oferă vizibilitate asupra a tot ceea ce se întâmplă cu proiectul său. Sunt trei tipuri de furnizori, primul este așa-numitul onshore, companii terțe care lucrează pentru noi în Londra. Avantajul este că sunt aproape de noi, putem merge oricând la întâlniri față în față, discutăm cu echipele. Apoi sunt furnizorii nearshore, cum este Reea din România, și cei offshore, care reprezintă categoria cea mai dezavantajoasă, din punctul meu de vedere. Am lucrat cu echipe din India și fluxul era dificil nu doar din cauza fusului orar, ci și a mentalităților diferite. Nu prea înțeleg strategia ta, a clientului, practic.

Reea pentru noi este o companie onshore, mai mult decât nearshore, pentru că avem o diferență de fus orar de doar două ore și comunicăm foarte bine cu programatorii, ei știu ce ne dorim și nici măcar nu mai este necesar să discutăm zilnic. Vom recomanda întotdeauna agenția interactivă Reea și serviciile oferite de echipele de aici cu cea mai mare încredere.”

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

my

*


Vă rugăm nu treceți date personale în secțiunea de comentarii.