Dawn Byers – project manager Asset Panda, în birourile Reea din Tîrgu-Mureș

untitled-4995

După ce în vara anului 2015 ne-a vizitat Rex Kurzius, CEO Asset Panda, unul dintre cei mai de succes antreprenori din S.U.A în domeniul tehnologiei informației, în primăvară acestui an ne-a trecut pragul Dawn Byers, project manager al Asset Panda. A cunoscut echipele de dezvoltatori alături de care lucrează deja de câțiva ani, a vizitat orașul și a stat de vorbă și cu Ibolya, colega noastră din echipa de Comunicare și PR. Nouă ne plac întâlnirile față în față, chiar dacă munca noastră presupune multe ore petrecute în fața calculatorului. 🙂

Bine ai venit în Tîrgu Mureş. Eşti aici pentru prima dată?

Da, este prima mea dată aici, în Tîrgu-Mureș și prima dată în România. Am venit să vizitez echipele care lucrează la Asset Panda, dar să discut și despre celelalte proiecte la care lucrez cu dezvoltatori de aici. Am vrut să lucrez cu Reea de câţiva ani şi am ţinut neapărat să pot asocia feţele cu numele persoanelor alături de care am lucrat, pentru că am lucrat cu foarte multe persoane. Aşa că, principalul scop a fost să văd pe toată lumea şi să discutăm despre viitoarele lucruri care vor avea loc pe diferitele proiecte pe care le derulăm împreună.

Colegul tău, Rex, a fost la Reea anul trecut, în iulie. Ce ţi-a spus despre această vizită?

Da, a fost. S-a bucurat foarte mult să viziteze şi să cunoască pe toată lumea. Rex este un antreprenor de succes şi cred că a fost foarte important pentru el să vină şi să-l întâlnească pe Dan Mașca. (CEO Reea) A avut multe lucruri frumoase de spus despre Dan, despre întreaga colaborare. De asemenea, s-a bucurat să întâlnească echipa care a lucrat la dezvoltarea Asset Panda şi oamenii din spatele aplicaţiei. M-a încurajat foarte mult să vin aici, a spus că e o idee foarte bună şi o foarte bună experienţă totodată.

Îţi place aici?

Da, am văzut câteva lucruri pe aici. Marius Pantea (team leader echipa iOS) mi-a arătat orașul. M-am bucurat să cunosc pe toată lumea și să aflu câte puțin din cultura locală.

untitled-4981

Cum e să lucrezi cu specialiştii Reea?

Noi suntem foarte mulțumiți, dezvoltatorii sunt extrem de rapizi tot timpul, când avem nevoie de ceva sunt mereu acolo şi sunt de mare ajutor. Cred că unul dintre cele mai mari avantaje pentru noi în S.U.A. este faptul că, fusurile noastre orare se suprapun perfect. În mod normal toată lumea are un program de opt ore, iar noi am reuşit să-l extindem la 16 ore şi nu e nevoie să aşteptăm după personal. De exemplu, dacă facem dezvoltatea în S.U.A., echipa de dezvoltare va lucra o zi, vor termina până la finalul zilei şi, în mod normal, în următoarea zi s-ar face verificările, testarea sau alte lucruri. Astfel am pierde o zi, dar pentru noi funcţionează perfect. De fapt, se comprimă. Aşa că, sarcinile de dezvoltare şi programare ce în mod normal s-ar implementa în două zile se rezolvă într-o singură zi, datorită fusului orar. Dimineţile se suprapun, așa că avem destul timp să discutăm, să punem întrebări şi să răspundem.

Cum a crescut Asset Panda faţă de anul trecut?

Am crescut dramatic faţă de anul trecut. Ne-am focusat mult pe vânzări.

Care este poziţia ta în dezvoltarea Asset Panda?

Am rolul unui project manager. Când primim cereri de la clienţi sau cereri interne pentru schimbări care trebuie făcute la software, atunci comunic toate aceste lucruri echipei Reea. Încerc să fiu cumva un filtru la mijloc. Încerc să văd dacă avem tot ce e nevoie pentru dezvoltatori, dacă avem toate informaţiile necesare pentru a începe proiectul. Discut cu fiecare programator despre nevoile lui, verific dacă avem deja unele aspecte cerute, doar că într-un mod diferit, și astfel le putem pune la dispoziție.

Care sunt principalele obiective pentru următoarele 6-12 luni? Ce aţi decis împreună de când eşti aici?

Integrăm Asset Panda în tot mai multe aplicaţii cu o singură logare, aşa că integrarea e prioritatea noastră numărul unu.

Ce alte lucruri vreţi să integraţi?

Logarea o singură dată, QuickBooks, calendare Google şi alte câteva lucruri ale serviciilor Google. Avem o listă întreagă de obiective. Integrarea este doar unul, dar avem și altele cum ar fi: procesul de facturare, procesele noastre de plată şi facturare şi cum ne ocupăm de ele.

Cum arată o zi de muncă pentru tine?

Primul lucru pe care îl fac dimineaţa când mă trezesc este să verific tichetele pentru tot ce s-a finalizat, apoi lucrez cu membri din echipe diferite, în cazul în care au întrebări: echipa Ruby sau iOS. Lucrez cu ei până li se termină ziua de lucru, apoi lucrez cu ai mei colegi de la Asset Panda, să văd dacă au apărut aspecte noi, altă cerere de la vreun client, probleme. Apoi, până la miezul nopţii adun informaţiile pentru echipele Reea.

Ce-ţi place cel mai mult la jobul tău?

Am parte de diferite provocări, în fiecare zi e ceva nou şi lucrez cu o mulțime de oameni diferiţi. Aveţi o echipă foarte tare şi mă bucur să pot lucra cu ei. Sunt în mare parte şi parteneri în dezvoltarea produsului şi aceasta este partea amuzantă, să lansezi o idee şi să vezi cum o rezolva şi cum recomandă diferite opţiuni. Am un job bun, este amuzant şi îl iubesc.

Cum ai descrie agenția interactivă Reea?

Pot să spun demnă de încredere. Inovatoare. În orice moment al zilei, dacă intervine ceva se preia. Lucrurile se rezolvă foarte rapid şi într-o manieră eficientă. Provocările nu sunt niciodată prea mari, putem să venim cu orice idee şi dezvoltatorii mereu găsesc o cale să o rezolve, nu există niciun obstacol tehnic.

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

my

*


Vă rugăm nu treceți date personale în secțiunea de comentarii.