Web development și Powerlifting, combinația succesului profesional

Andrei Irimie

Atunci când reușești să împaci viața personală cu cea profesională e un succes. Însă atunci când viața profesională are două componente și ambele se regăsesc și printre pasiuni, e perfect. Înseamnă performanță la cel mai înalt nivel. Andrei Irimie este senior web developer în echipa noastră de la Alba Iulia. Cunoaște PHP, HTML, CSS, JS, are experiență pe Symfony și momentan lucrează pe CodeIgniter. Când are timp liber, învață Angular. Activitatea lui de programator se combină într-un mod special cu sportul. Între 6-9 mai 2015, Andrei a participat la Campionatul European de Powerlifting pentru seniori din Chemnitz, Germania și s-a întors culocul IV. Felicitări, Andrei!

Probabil că destul de multă lume nu a auzit de powerlifting. Ce presupune? Cât de cunoscut este la noi în țară?

„În primul rând, vreau să vă mulțumesc pentru oportunitatea de a mă putea adresa tuturor colegilor mei. Powerlifting-ul este cel mai reprezentativ sport de forță. Este reprezentat de probele de concurs genuflexiuni, împins din culcat și îndreptări. Fiecare sportiv are dreptul la trei încercări din fiecare probă, iar la final, rezultatul cel mai mare se adaugă și se obține totalul sportivului. În funcție de acest total, se fac clasamente și se premiază sportivii. A fost recunoscut oficial în anul 2006, urmând ca în 2009 să se înființeze Federația Română de Powerlifting cu sediul la Alba Iulia. În ultima vreme, a devenit tot mai cunoscut, tocmai prin prisma faptului că sportivii care practică așa ceva sunt văzuți precum niște supereroi ai zilelor noastre. Toată lumea poate să joace fotbal, însă câtă lume poate să ridice sute de kilograme?”

De când te-ai apucat de sport?

„Să începem cu începutul. Am făcut sport de la vârsta de patru ani, am practicat de-a lungul anilor karate, probe de distanță medie în atletism, fotbal, tenis urmând ca după câțiva ani să revin la atletism pentru probe de viteză. În tot acest timp, am cochetat cu <<sala>> și m-am pregătit în paralel în sala de forță. Titluri au fost numeroase în aceste sporturi, însă parcă ceva lipsea, până când, în toamna anului 2011, am participat la prima mea competiție de powerlifting, unde am reușit să dobor recordurile naționale la genuflexiuni, împins din culcat, îndreptări și total, la categoria 74 kilograme. A fost un nou început de drum pentru mine.”

Cum împaci sportul și progamarea?

„Jobul de programator îmi permite să practic acest sport la un nivel înalt, deoarece programul este flexibil și pot să îmi continui antrenamentele de îndată ce ies de la muncă, nefiind obosit fizic.”

De ce ai ales sportul acesta?

„Inițial, visul meu era să devin fotbalist (probabil ca al oricărui copil din ziua de azi), însa am întâlnit tot felul de oameni mai puțini corecți și am avut nenumărați colegi care erau mai bine văzuți decât mine, din cauza relațiilor pe care le aveau parinții lor. Asta m-a facut să mă gândesc de două ori și, usor-ușor, am trecut mai departe.”

Care sunt cele mai importante performanțe obținute?

„Lasând la o parte cele peste 30 de recorduri naționale pe care le dețin și nenumăratele titluri de campion național, cele mai importante rezultate obținute de mine au fost următoarele:
– Medalie de bronz la Campionatele Europene de juniori din Cehia, 2013
– Medalie de aur la Cupa Dunării din Ungaria
– Locul IV la Campionatele Europene din Germania, 2015
Din punct de vedere al rezultatelor, am ridicat 255 kg la proba de genuflexiuni cu bara, 237.5 kg la proba de împins din culcat și 240 kg la proba de îndreptări cu bara.”

Ce planuri de viitor ai?

„Este foarte important pentru mine și țara mea să obțin prima medalie de seniori la un campionat european sau mondial. Nu a mai reuşit nimeni până în prezent şi am fost foarte aproape acum în Chemnitz, Germania, însă am trecut foarte aproape pe lângă ea. Mergem înainte, aşa este sportul :)”

Mai multe detalii despre activitatea lui Andrei Irimie și despre sportul practicat de el găsiți pe http://www.andreipowerlifting.com/, https://www.facebook.com/AndreiPowerlifting și pe https://www.youtube.com/user/zamolxisAB/videos.

 

1 thought on “Web development și Powerlifting, combinația succesului profesional

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

my

*


Vă rugăm nu treceți date personale în secțiunea de comentarii.